Een korte samenvatting van het wederopbloeien van deze oude hobby

Geen idee wat de aanleiding geweest is. Er stond al een tijdje een klein aquarium op de kast met wat guppen (Lebistes reticulatus) en Chinese danio's (Tanichtys albonubes). Tot ik op een gegeven moment wat garnaaltjes zag in de dierenwinkel. Waarschijnlijk waren het Crystal Reds (CR; Neocaridina serrata sp. cristal red) , maar dat weet ik niet zeker meer.

In ieder geval ben ik me in het houden van garnalen gaan verdiepen en heb me op 9 december 2008 een groepje hommeltjes aangeschaft (Caridina cf. breviata). Deze hommeltjes heb ik nog altijd, in het begin hebben ze zich een paar keer voortgeplant, maar de laatste tijd doen ze het rustig aan! Al met al kan ik nu wel eens wat over mijn ervaringen met deze garnaaltjes schrijven.

Maar de hommeltjes vormden slechts het begin, inmiddels heb ik k een bak met vuurtjes (Neocaridina denticulata sinensis var. Red) en in de woonkamer een Aqua 60 met een koppel CPO's (Cambarellus patzcuarensis var. Orange). En daarbij zwemmen sinds kort drie Siamese kempvissen (Betta splendens). Twee vrouwtjes en een mannetje. Ik weet het eigenlijk is de bak er te klein voor, maar eigenlijk valt dat wel mee en de kreeftjes en de kempvissen vertonen gn interactie. Behalve als er jonge kreeftjes komen, die zullen wel snel gegeten worden.

Maar dit zal nog niet het einde zijn, inmiddels heb ik nog een kweekbak ingericht, speciaal voor de CPO's en ik 'vergat' mijn Juwel 60 waarin de Chinese danio's hun zwemruimte hebben gekregen!