Middagje Brasemen

Vlak voor hij op vakantie ging, kreeg ik nog een goede tip van mijn broer. Tijdens zijn middagpauzes ging hij wel eens naar een kade om zijn broodje in de buitenlucht te kauwen. Kan natuurlijk geen kwaad, zeker niet als je dan ook nog rondkijkt. Het was hem opgevallen dat er grote brasems rondzwommen, die kwamen naar boven als je je brood in het water gooide!
Tja, dat vroeg om een nader inspectie. Mij leek het beste om zo vertrouwd mogelijk materiaal te kiezen, dat werd dus mijn ouderwetse brasempenhengel, 16/00 nylon en mais uit blik. Een gedegen combinatie waarmee je vrijwel alle en vooral toch de grotere witvis boven water kunt krijgen. Schepnet met lange steel, want het water lag nogal ver van de kade. Het bleek ook ongeveer 5 m diep te zijn. Lekker veilig langs zo'n druk belopen kade...
Goed, er stond heel veel wind, maar ik had wat beschutting van het winkelcentrum achter me. Wat ik allemaal aan rommel voorbij heb zien waaien, echt veel. Maar goed, paar handen mais te water en de hengel optuigen. Ik koos voor een matchpen die 3x AAA kan dragen, maar zelfs daarmee duurde het nog echt lang voordat de haak op de bodem lag. Desondanks geen enkele moeite om de aanbeten te registreren en aanbeten kreeg ik!
De eerste brasem kwam al snel en was ongeveer 51 cm groot. Niet slecht, ik scheen er een goede prijs voor te kunnen krijgen bij de plaatselijke jeugd. Niet echt nodig, want die beesten zijn toch niet te eten. Dus lekker terug.
Daarna liet de vis toch wel wat op zich wachten. Ondertussen kwam er een vader met zijn kindjes de vogels voeren. Duidelijk, dat is informatie waar sportvissers wat aan hebben, die vis zit daar niet voor niets. Misschien toch beter met brood vissen? Sowieso even gewacht tot de 'vogelaars' klaar waren.
Daarna ging het toch wat beter lopen. Het werd niet bepaald rustiger met publiek, maar wellicht was de mais nu pas ontdekt? Ik ving er in ieder geval nog een paar mooie brasems bij, 4 of 5, dat weet ik niet meer zeker. Wel waren ze allen tussen de 50 en 51 cm lang. Het was niet steeds dezelfde, met name de bouw van de rug verschilde wel. Op een gegeven moment was het echter weer over. Ik had nu van ongeveer 16.00 tot 19.00 gevist. Ik kreeg daarna nog twee vissen, een kleinere brasem van een centimeter of 30 en een rietvoorn van 22 cm. Tijd om naar huis te gaan, ik was de wind en de aandacht wel zat. Leuke vis, maar de plek, ik zal er niet snel terugkomen om te vissen.
::: Made with CoffeeCup : Web Design Software & Website Hosting :::