Hengels en molens Additioneel materiaal Klein materiaal Combirig

Klein materiaal
Hier is nogal veel keus. Eigenlijk zou ik twee assortimenten moeten maken. En voor het penvissen en n voor het afstandvissen.

Penvissen
Uiteraard een aantal pennetjes, maar dan wel geschikt voor verlichting. Breekstaafjes zijn dan het handigst. Verder natuurlijk wat haakjes, tamelijk dundradig en maat 10 tot 6, ik vis meestal met mas. Een doosje loodhagel en een peilloodje maakt het compleet.

Afstandvissen
Vooralsnog wil ik dit simpel houden, dus eigenlijk een basismontage voor bolt-rig. Eigenlijk denk ik dat een safety-clip systeem met anti-tangle tube dan het beste is. Hoewel een simpele anti-tangle tube met speldwartel nog simpeler is. Daar horen dan een aantal werploodjes bij, in mijn geval dus ongeveer 45 gram voor de 2 lbs en 80 gram voor de 3 lbs hengel. Vervolgens komt de onderlijn. Die wil ik zelf knopen van goede haken voor relatief kleine boilies (14-16 mm). Als onderlijn dan een soepele gevlochten lijn van ongeveer 15 lbs trekkracht. De wartel is eigenlijk afhankelijk van de gebruikte bolt-rig, die moet er wel op kunnen klemmen! Ik geloof dat maat 8 de standaard is.
Verder nog wat zaken om boilies te verwerken: boilienaald, pva-stringer, stoppers

Terug naar Sportvisserij