Introductie Computer Gebruikers Groep westbrabant


De Computer Gebruikers Groep westbrabant werd op 14 maart 1985 opgericht als MSX GG westbrabant in Roosendaal. In 1990 zijn we naar Oudenbosch verhuisd omdat de bijeenkomst lokatie aldaar te klein werd.

Na eenentwintig jaar bij Sport & Events De Beuk in Oudenbosch gehuisvest te zijn geweest hebben we noodgedwongen uit moeten zien naar een nieuwe lokatie. Sinds najaar 2011 zijn we gehuisvest in TopShot ook in Oudenbosch.

Toen steeds meer leden naast of in plaats van een MSX computer andere systemen gingen gebruiken is besloten er een gebruikers groep voor alle systemen van te maken en werd de naam veranderd.

Op dit moment hebben de meeste leden een personal computer in de vorm van een desktop pc, laptop of tablet. Sommige hebben hun oude getrouwe computers, zoals MSX, Commodore, Atari en dergelijke, uit nostalgische overwegingen bewaard.
Op sentimentele momenten worden ze uit het stof gehaald om oude herinneringen op te halen.

Het idee achter de CGG is om op de bijeenkomsten ervaringen met programma's en computers op te doen.


Uitwisselen van gegevens, elkaar te helpen bij vragen of problemen, ook op het technische vlak.
Nu na bijna 33 jaar computerclub is er wel het een ander veranderd want de computer is onmisbaar geworden bij telefonie, hd, digitale tv ontvangst via kabel, wifi en sateliet.

Ook internet en netwerken, al dan niet draadloos, zijn niet meer te missen en zonder computer gestuurd navigatiesysteem kom je nergens.
Ook hiervoor alle aandacht door leden van de computerclub tijdens een bijeenkomst.

Iedereen is daarom welkom, zowel beginners als gevorderden op computer gebied. Ook mensen die een probleem hebben en er zelf niet uitkomen.