Nieuws

 • Op elk samengesteld pakket op de prijslijst met TTT wordt, naast de gratis proefles, 5% extra jubileumkorting berekend i.v.m. het 12,5 jaar bestaan van Autorijschool Hoeven.

 • Ook in 2019 krijg je een gratis proefles bij aanschaf van een lespakket met een TTT.
 • Op 25 november 2016 is door mij de bijscholing gevolgd: Omgaan met rijangst. Hierdoor kunnen leerlingen en chauffeurs met een zekere mate van rijangst bij mij terecht voor een succesvolle begeleiding. In een uitgekiend stappenplan wordt je begeleidt naar een zorgeloos besturen van een auto in verschillende omstandigheden.
 • Op 20 november 2015 is de Vervolgopleiding Autisme en AD(H)D door mij gevolgd en heb ik het bijbehorende certificaat behaald. Bij Rijles en Autisme wordt binnenkort een vermelding geplaatst van onze autorijschool. Door een betere herkenning en inzicht in ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) en AD(H)D is een prima begeleiding bij de rijlessen mogelijk.
 • Vanaf 2 maart 2015 wordt er gelest in de nieuwe lesauto,de Volvo V40 D4. De veiligste lesauto in Nederland! Een krachtige zuinige dieselmoter met 190 pk, 6 versnellingen, airco en verschillende veiligheidsvoorzieningen zoals City Safety en een voetgangersairbag.
 • Stichting TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, start op verzoek van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) op korte termijn met de ontwikkeling van een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor rijscholen. Hiermee wil TeamAlert jongeren helpen bij de keuze van een betrouwbare rijschool. De verkeersveiligheidsorganisatie wil dat jongeren opgeleid worden tot kwalitatief goede bestuurders, wat bijdraagt aan het verhogen van de verkeersveiligheid in Nederland. lees verder
 • ARNHEM - Gelderland is goed vertegenwoordigd in de top van de ranglijst van beste autorijscholen van Nederland.

  In heel Nederland waren er in 2014 zeven autorijscholen die met hun slagingspercentage in de allerhoogste categorie vielen, twee daarvan komen uit Gelderland.Autorijschool Hoeven in Harderwijk en H.G. Speelziek in Ede haalden in 2014 beide een (nagenoeg) perfecte score, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). lees verder

 • Vanaf 5 juni 2013 krijg je bij afname van een pakket gratis theorie-examentraining. Met deze training is de kans op slagen voor het theorie-examen aanzienlijk groter. Je krijgt hierdoor meer verkeersinzicht zodat de praktijklessen vlotter zullen verlopen.
 • Veel kandidaten heeft 'ie niet, hooguit 25 per jaar. Maar autorijschool Hoeven in Harderwijk behoort wel tot de top als het gaat om landelijke slagingspercentages. 95 tot 100 procent van de kandidaten loopt er na het eerste examen met het felbegeerde roze kaartje naar buiten. Nederland tellt slechts zeven rijscholen met zo'n score, blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland op basis van gegevens van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)  lees verder
 • Leerlingen die voor hun eerste examen gebruik hebben gemaakt van een Tussentijdse Toets (TTT), hebben een fors hoger slagingspercentage in de categorie B. Deze leerlingen scoren namelijk maar liefst 14,6 procentpunten hoger dan leerlingen die tijdens het praktijkexamen voor de eerste keer bij het CBR komen. Lees meer op Verkeerspro.
 • Op 22 februari 2013 is de Basiscursus Autisme en AD(H)D door mij gevolgd en heb ik het bijbehorende certificaat behaald. Bij Rijles en Autisme wordt binnenkort een vermelding geplaatst van onze autorijschool. Door een betere herkenning en inzicht in ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) is een prima begeleiding bij de rijlessen mogelijk.
 • Proefles: geef jezelf of iemand anders een proefles cadeau! Wanneer iemand jarig is, of gewoon om iemand een plezier te doen of om iemand een duwtje in de rug te geven als het met autorijden niet zo goed lukt.
 • Vanaf 2013 zijn alle CBR-tarieven vrijgesteld van btw. Alle tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De prijzen zijn exclusief de kosten van de rijschool.
 • In 2013 vindt bij deze rijschool specialisatie plaats op het gebied van autisme en ADHD, zodat deze leerlingen in de toekomst ook van harte welkom zijn. Blijf het nieuws hier volgen en zorg dat je tijdig op de hoogte bent van deze ontwikkeling.
 • Inplaats van 1 of 2 keer per jaar een georganiseerde open dag(en), ben je bij deze rijschool elke dag welkom om vrijblijvend kennis te maken met de methode van lesgeven, de lesauto en de rij-instructeur. Het is wel verstandig om van te voren een afspraak te maken wanneer je wilt komen. Mail of bel ons gerust. Bij contact vindt je alle gegevens.
 • Op 1 september zal in Drielanden, Harderwijk de "Triasrun" gehouden worden. Voor het eerst zal deze recreatieloop plaatsvinden tijdens het tweejaarlijkse "Triasfeest". Autorijschool Hoeven is sponsor van de startnummers van de deelnemers. Voor meer info kan je de volgende site bezoeken: Triasrun
 • 8 juni 2012. Het afnemen van een rijexamen moet op veel meer plekken in het land mogelijk worden. Dat bepleit de brancheorganisatie BOVAG. Het CBR is inmiddels een onderzoek gestart naar het locatiebeleid. De resultaten worden eind dit jaar verwacht. Lees meer op Verkeerspro.
 • Op 17 april 2012 is de vernieuwing van de website een feit. Na 5 jaar werd het tijd voor een nieuwe omgeving voor de informatie over onze rijschool. Kijk gerust eens op de pagina's en laat ons weten wat je er van vindt.
 • Omdat de rijschool sinds 1 april 2007 actief is hebben we een 5 jarige jubileumactie: bij afname van een pakket met TTT, de eerste les gratis!
 • In het winterseizoen wordt veilig op winterbanden gereden. De Finse Nokian, WR D3 winterbanden houden ons veilig op de goede weg.
 • The practical and theory lessons are also given in English. So when the Dutch language is not so well controlled in order to follow the lessons well, you've come to the right place.
 • Per 1 november 2011 is de proef begeleid rijden 2toDrive gestart. Doe de leeftijdscheck op de website en kijk of je mee kan doen. Met 16.5 jaar beginnen met rijlessen. Op je 17e praktijkexamen doen en dan onder begeleiding ervaring opdoen tot je 18e. Alle informatie vindt je op de website van 2toDrive.
 • Vanaf 1 juli 2011 is de nieuwe Opel Astra beschikbaar! Een  sportieve auto met een sterke dieselmotor 1.7 cdti.  Meer informatie kun je vinden op de site van Opel.