Praktijk

Er is een rijopleiding te volgen die, voor wat betreft de tijdsduur en prijs, afhankelijk is van de individuele prestaties van de leerling. (zie ook: Gemiddeld aantal rijlessen) Naast losse lessen, zijn er pakketten van 20, 25, 30 of 35 uur voor een redelijke prijs. Je krijgt voor dit bedrag een degelijke rijopleiding met veel aandacht voor verkeersinzicht en voldoende instructie om straks met een rijbewijs op zak veilig de weg op te kunnen. De lessen zijn opgebouwd in fases waardoor er een makkelijk te volgen leergang ontstaat. Ook voor moeilijk lerende en faalangstige leerlingen zal deze methode goed te volgen zijn. Diploma Faalangstinstructeur behaald op 16 november 2011. Tevens is op 22 februari 2013 de Basiscursus en op 20 november 2015 de vervolgopleiding gevolgd voor Autisme en AD(H)D zodat leerlingen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) en AD(H)D bij onze rijschool een prima begeleiding kunnen krijgen bij de rijlessen. Op 25 november 2016 heb ik de bijscholing: omgaan met rijangst succesvol afgesloten.

In aansluiting op rijlessen in het oefengebied van de examenplaats Harderwijk en omgeving, wordt ook rijervaring opgedaan in grotere steden zoals Amersfoort en Utrecht. Dit heeft als voordeel dat je al goed voorbereid de weg op kunt wanneer je het rijbewijs hebt gehaald.

Naast het bekende praktijkexamen is in enkele pakketten ook een TussenTijdseToets opgenomen. Dit is een proefexamen welke wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Het grote voordeel van deze toets is, dat je kunt ervaren hoe een echt examen wordt afgenomen en vrijstelling kunt verdienen van twee bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen. Meestal is het praktijkexamen minder spannend door deze ervaring en daardoor de kans op slagen gemiddeld 15% hoger. Bekijk de filmpjes: Praktijkexamen en TussenTijdseToets

Voor rijbewijsbezitters, die door omstandigheden te weinig rijervaring hebben, bestaat de mogelijkheid om een opfriscursus te volgen. Tevens is er een handig boekje "wegwijzer vernieuwde regels" van Verjo, waarin de theorie staat beschreven.

  • Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mag je beginnen met rijlessen in een personenauto. Meer informatie hierover vindt je op 2toDrive .
  • Een proefles behoort tot de mogelijkheid. Voor meer info kun je bellen of een e-mail sturen.
  • Je kunt jezelf ook direct aanmelden met het aanmeldingsformulier.