Wij hopen u op deze plaats op het net te informeren over onze britjes en met u het plezier te delen dat wij met hun ervaren.

 

 

 

 

 

EVEN IETS OVER MIJ……………………………………….

 

 

Ik ben Cora Swierts en sinds 1990 geveld door het ‘Brittenvirus’.

Gelukkig overkwam mijn man en mijn kinderen hetzelfde en genieten wij met volle teugen van onze wollige bolle viervoeters.

Af en toe fok in een nestje dat we met veel liefde grootbrengen en waar we met weemoed na dertien weken afscheid van nemen als zij naar hun nieuwe thuis verhuizen.

Ik doe mijn best om zo verantwoord mogelijk te fokken. Vandaar dat alle dieren, waarmee gefokt wordt, getest worden op HCM  en PKD.

Ook wat betreft nieuwe eigenaren van de kittens ben ik zeer kritisch. Ik moet er echt van overtuigd zijn dat de kittens het goed krijgen, anders gaat de koop niet door!

Door de Britten zijn er gelukkig al veel lieve mensen op ons pad gekomen. 

Een daarvan is Astrid de Bruyn, die zo lief was om deze homepage voor mij te maken. Astrid; Dankjewel!!!!

Hoe het allemaal begonnen is kun je lezen in een ‘stukje geschiedenis van Cattery Blueprint’s

 

 

Een stukje geschiedenis van  CATTERY BLUEPRINT’S

 

 

Mijn vriendin Karin den Os is begonnen met Cattery Blueprint’s in 1994.

Zij en haar man hebben deze naam bedacht. Karin had destijds Comme Grand Pere Joufflu als dekkater. Een prachtige blauwe kater. Wij hebben elkaar leren kennen toen ik net mijn eerste nestje had en haar eerste nest op komst was. Al snel werden we hele goede vriendinnen. Zij is dan ook de fokker van mijn allerliefste Boeddha. Daar ben ik haar nog altijd heel dankbaar voor. Dat ze zo’n geweldige kater, niet alleen qua schoonheid maar ook zeker qua karakter, heeft gefokt.

 Ik heb heel veel van Karin geleerd. Zij kende de genetica op haar duimpje. En was voor mij eigenlijk de denktank.  Zeker in het begin toen Boeddha ging dekken hielp zij mij met het ‘lezen’ van de stambomen van de betreffende poes. In eerste instantie genoot ik mee van de nestjes die bij haar geboren werden. Karin heeft een heel goede kijk op kittens en van haar leerde ik waar op te letten bij het selecteren van een mooi kitten. Romy en Madoe heb ik van haar cadeau gekregen. Toen deze twee dames volwassen waren werden er ook bij mij weer nestjes geboren.

Door de jaren heen hebben Karin en ik veel lief en leed gedeeld. We gingen eigenlijk steeds meer samen doen. Een jaar of twee geleden kwam daar toch ineens verandering in. Voor haar hoefde het fokken niet meer zo. Ze had dit al een paar maal aangegeven en in eerste instantie dacht ik nog dat dit wel weer zou veranderen. Maar nee, begin van 2008 vertelde ze mij dat ze echt ging stoppen. Omdat we al zoveel jaar samen fokten was dit voor mij echt moeilijk te aanvaarden. Ik besloot alleen verder te gaan. In overleg met Karin blijft de naam Blueprint’s gewoon voorbestaan. En natuurlijk  zal ze betrokken blijven, maar op een andere manier. Ik ga zeker mijn best doen om lieve, mooie en gezonde Britjes te fokken die de naam Blueprint’s eer aan zullen doen.

 

Lieve Karin, bedankt voor alles wat je mij gebracht hebt; Boeddha, Romy, Madoe, twee nakomelingen van Cosimo, kennis, maar bovenal je vriendschap.

 

laatste update  2-2-2012

 

 

wij zijn lid van

Free counter and web stats