Bloemen

 

 

 

Benodigdheden:

 

- zwart papier

- kleurpotloden

 

Werkwijze:

 

Het is een vrij makkelijke en leuke opdracht. De kinderen tekenen een vaas met bloemen. Je kunt door deze opdracht heel goed zien welke kinderen verder denken. (De stelen van de bloemen gaan in de vaas verder, veel kinderen vergeten dat en tekenen de stelen van de bloemen alle kanten op)

De bloemblaadjes worden getekend door een heen-en-weer beweging te maken. Tijdens deze heen-en-weer beweging haal je het kleurpotlood niet van het papier. Je draait dus met je zwarte tekenblaadje.

 

 

Zonnebloem

 

 

Benodigdheden:

 

- groen papier (karton)

- geel papier (karton)

- dik karton

- bord

- bruin crepepapier

- lijm

- potlood

 

Werkwijze:

 

Dit is geen moeilijke opdracht, maar ze zijn er wel even mee bezig. De kinderen trekken ongeveer 15x hun eigen hand over op geel papier. De vingers moeten iets uit elkaar staan zodat je mooie bladeren krijgt. Van het groene papier maken de kinderen een steel en 2 handen. (vingers bij elkaar)

Van het dikke karton wordt een cirkel geknipt (gebruik hiervoor het bord om over te trekken) De gele handen worden van buiten naar binnen op de cirkel geplakt.

Bevestig de steel en de bladeren aan de bloem en maak van bruin crepepapier de zonnebloempitten. (dit kun je natuurlijk ook met echte zonnebloempitten doen!)

 

 

 

 

 


 


You are here: Home-knutselen-jaargetijden-lente en zomer

Next Topic: herfst en winter