Pensionstalling

Paarden kunnen bij ons terecht voor 1 overnachting, of voor een langere tijd.

Zij krijgen de beschikking over een box. Deze wordt iedere dag uitgemest. De paarden staan op stro maar andere bodem­bedekking is ook mogelijk. De tussenwanden zijn halfopen, zodat de paarden contact hebben met hun buren.

Stallingruimte

Verder gaan de paarden de hele dag naar buiten, een aantal uren in de paddock en een aantal uren op de wei, afhankelijk van de behoefte van de paarden en de toestand van de wei. De paarden krijgen naar behoefte kuilvoer en krachtvoer. Kleine handelingen als deken op of af doen, inspuiten met vliegenspray, etc. vallen onder "service van de zaak". Over eventuele extra's (b.v. toeslag bij beweging geven of korting bij zelf uitmesten) kunnen nader afspraken gemaakt worden. 

   

Onze stal heeft een open nok, en afsluitbare ventilatie openingen over de hele lengte van de zijgevels. Het stalklimaat is hiermee optimaal te regelen. Panelen en isolatie platen zorgen ervoor, dat de frisse binnentredende lucht  niet vlak over de paardenruggen heentrekt. Een goot onder de nok vangt regenwater op. Stro is opgeslagen op de zolder boven de zadelkamer en de kantine. De paarden hebben dus geen last van strostof. Als ruwvoer voeren wij kuil uit grote rondbalen. Deze kuil is veel droger dan de kuil die men normaal aan koeien voert, maar niet zo droog als het hooi uit de kleine traditionele hooibalen. Ons ruwvoer stuift niet tijdens het voeren. Krachtvoer eten  de paarden uit een emmer die op de grond staat, waardoor het paard in zijn natuurlijke houding eet. Bovendien zijn de losse emmers makkelijker schoon te houden dan vaste voerbakken. Na het eten halen we de emmers uit de stal.
Geeft meteen een controle op het eetgedrag.