Trainingsfaciliteiten

U kunt bij ons uw paard laten inrijden, intölten of corrigeren. Wij hebben een 20 x 40m
buitenbak, met verlichting. Op een gemoedelijke manier in het tempo dat bij het paard past,
worden de vaardigheden aangeleerd. De eigenaar wordt altijd zoveel mogelijk bij dit proces betrokken.
Wij kunnen ook bij u thuis komen om daar les te geven of uw paard te trainen.

Buitenbak training


Massage

Een paard dat niet doet wat er van gevraagd wordt, doet dat meestal niet uit onwil. Soms begrijpt een paard niet wat je wilt, daar kun je op oefenen. Maar er kunnen andere redenen zijn. Is het niet logisch, dat je niet graag iemand op je rug hebt, als je rugpijn hebt ? Een paard kan last van zijn rug krijgen als die verkeerd belast wordt, of door een zadel dat niet goed past. Esther Nulden kijkt onze paarden regelmatig na, en behandelt die als dat nodig is. Zij masseert paarden en geeft hierover ook workshops.

Gangenpaarden

Met gangenpaarden worden paarden bedoelt die naast de stap, draf en galop, over "extra" gangen beschikken, zoals telgang en tölt. Behalve de IJslander zijn er meerdere paardenrassen die van nature over extra gangen beschikken. Zoals bijvoorbeeld de harddraver. Wij hebben ook ervaring met de scholing en training van harddravers.

   

Met een goed ingereden paard kun je zorgenloze buitenritten maken,
of op wedstrijden om de hoogste eer strijden. Er zijn wedstrijden voor uitsluitend IJslandse paarden waarbij snelheid belangrijk is of juist het zo goed mogelijk laten zien van de gangen van de IJslander. (zie Wedstrijd)

 

Een goed töltende IJslander zit bijzonder comfortabel en is daarbij toch
behoorlijk snel. Een ludieke manier om dit te demonstreren is de bierproef. In hoog tempo wordt in tölt een rondje afgelegd, met een vol glas bier in een hand, en daarbij wordt geen druppel gemorst.
Probeer dit maar eens met een dravend of galopperend paard.