Lessen en buitenritten

 Er worden lessen gegeven op verschillende niveaus: van beginners (longe lessen) tot gevorderden, in kleine groepjes (3 á 4 pers.) of privé les, met eigen paard of lespaard, in de buitenbak of buiten (niet voor beginners)

 Onze specialiteit is de tölt, onze lespaarden zijn bijna allemaal IJslanders die kunnen tölten, maar ook paarden die niet tölten zijn welkom bij onze buitenritten.

 Het doel van onze lessen is mensen veilig buiten te leren rijden. De oefeningen in de bak zijn een middel om te komen tot dat doel: ontspannen en veilig buiten rijden, met een paard dat op de juiste manier belast word en daardoor lang gezond blijft.

  Buitenritten zijn dagelijks mogelijk van 1 of meerdere uren. Ook een introductie arrangement is mogelijk: een korte instructie in de buitenbak gevolgd door een buitenrit. Een aantal keren per jaar organiseren wij een cursusweekend of -dag met een thema, bijv. longeren, of een töltcursus met gastinstructeur. ook worden langere buitenritten met een pauze verzorgd met koffie en koek georganiseerd. Ochtendrit: heel vroeg opstaan, de zon zien opkomen vanaf de rug van je paard, rijden voordat het erg warm wordt. Op warme dagen kunnen we verkoeling zoeken in het water.